Bruiloft in Alphen a/d Rijn en Boskoop…

Eindelijk weer eens daggast, op de bruiloft van lief vriendinnetje Marjolijn en haar Otniel! Zo tussen neus en lippen door had ze het wel gevraagd of ik wilde fotograferen en uiteraard heb ik dat ook gedaan, maar niet als de officiele fotograaf. En oeh wat heb ik genoten zeg, en wat zagen ze er mooi uit! De dag begon thuis bij de ouders van Marjolijn, waar weddingplanner Gerina, van Vier je Geluk, al druk bezig was met de styling en voorbereiding. Er was lekker eten en drinken, de gasten druppelden allemaal binnen, en de kids vermaakten zich prima. En wat was het een heerlijk weertje! Zo ontzettend fijn als je zowel binnen maar zeker ook buiten je gang kunt gaan! Na een uurtje kwamen ze daar, het bruidspaar! In de glanzend gepoetste auto van vader Jan zaten ze me daar een partijtje te stralen, heerlijk. Na een uitgebreide bewonder sessie aten we een lekker broodje en vertrokken we niet veel later naar het oude raadhuis van Alphen, om daar te beginnen met de groepsfoto’s. Meerdere dameshakken zijn in het gras weggezakt maar he, de wens om foto’s in het gras te maken is uitgekomen..

Toen bruid en bruidegom een half uurtje later de trap beklommen van het stadhuis kwam nog een wens van Marjolijn uit. Een trap op, met lange jurk en alles erop en eraan;) Nadat iedereen een plekje had uitgekozen kwamen de heer en mevrouw van Leeuwen binnenlopen, om als meneer en mevrouw van Leeuwen van Leeuwen 20 minuten later weeer naar buiten te lopen! Behoorlijk uniek om een partner met dezelfde achternaam te treffen. Van de ceremonie werd uitbundig genoten door de gasten maar zeker ook de kindjes, die van tijd tot tijd met open mond zaten te luisteren en niet veel later lekker zaten te keten..Na een overtuigend JA woord (vooral door Ot;) klonken de vrolijke noten van ‘I feel good’ en danste het bruidspaar de deur uit en mijn dochter Emma ging ook even los..O yeah! Op het bordes werd het kersverse echtpaar onthaalt door alle daggasten die vrolijk zwaaiden en tingelden met weddingwands. En na de groepsfoto was het Tijd om naar de kerk te vertrekken, CGK Open Poort in Boskoop. Een prachtige kerkdienst in een gevulde kerk, met mooie muziek en ontroerende momenten. Marjolijn die zong voor haar man, kindjes die het zegenlied zongen, en het knielen en jawoord precies in een baan zonlicht. En laten we het, vooral humoristische, deel niet vergeten dat aan het einde Mar de kerk uitstormde en halverwege bedacht dat haar man ook misschien wel met haar mee wilde lopen. Heerlijk!

De receptie volgde in de ontmoetingsruimte van de kerk, ballonnen vol confetti dansten en knapten vervolgens kapot, zeer tot vreugde van de kinderen. Vooral tot vreugde van mijn zoon Boaz, die de zakken van zijn korte broek volpropte met confetti. En daarmee zijn onwetende moeder een kleurrijk momentje bezorgde toen ze de broek uitklopte(gelukkig!) om in de was te doen… Er was een prachtig gestylde tafel vol met mega cupcakes rijkelijk gevuld met chocolade stukjes, de rij met gasten werd langer en langer en de kaken van het bruidspaar stijver en stijver..Maar zo tof!

Om het de weddingplanner wat makkelijker te maken vertrokken Steef en ik wat vroeger naar de feestlocatie, Wet’n Wild in Alphen, met de bloemen. De kids waren inmiddels ondergebracht bij opa en oma. En daar hielpen we met de laatste hand te leggen aan de locatie! Hoewel er niet veel meer te helpen viel, de styling was al helemaal top. Heel veel mooie bloemen, een warm zonlicht, lichte tafels en zeer lichte ruimte met uitzicht over het water..Zo mooi! Toen de gasten en het bruidspaar arriveerden was er lekker even tijd voor een drankje en om neer te ploffen op 1 van de banken. Voetjes omhoog en genieten maar! Inmiddels was de kok vast begonnen met het bakken van het vlees en de vis op de grillplaat, en was het diner helemaal gereed voor ons. Ik moet zeggen, heerlijk gegeten!;) De moeder van Ot en de vader van Mar hebben allebei hun kinderen nog toegesproken, en na het liedje ‘dochters’van Marco Borsato kreeg ik het ook even te kwaad.  Het toetje en de koffie werd beneden geserveerd, zodat de diner zaal omgetoverd kon worden tot feestzaal. En niet veel later kon het feest beginnen! En ik ben BEHOORLIJK los gegaan.. behoorlijk..

Lief bruidspaar, we hebben enorm genoten van jullie mooie dag, van de gezelligheid en nieuwe vrienden! Dank jullie wel!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.