Bruiloft in Zeeland…

Normaal gesprokenĀ zet ikĀ in de titel de plaats waar ik naartoe ga op een bruiloft, maar ditkeer was het veel reizen en ben ik op plekken geweest waar ik uberhaubt nog nooit van gehoord had. Maaike en Michel trouwden op 13 april in het mooie Zeeland. Al vroeg in de morgen (het was nog donker oelala) stapte ik bij mijn lieve schoonvader in de auto, ik ben namelijk een mazzelaar die een schoonvader als chauffeur heeft;) En na een uurtje of 2 rijden kwamen we aan in Biervliet! Nog voorbij Terneuzen, door de toltunnel (nieuwe ervaring haha) en langs durpjes in het uitgestrekte vlakke zeeuwse landschap.

Maaike was al bijna klaar, de laatste hand werd gelegd aan haar kapsel en niet veel later ging de jurk aan. En wat een plaatje! Ze straalde van onder tot boven, en haar vader straalde lekker mee. Toen het tijd was voor de first look ben ik buiten op Michel gaan wachten, die aan kwam rijden in een dikke bak, bizar. En uiteraard even goed de motor laten brullen! Jasje en dasje rechttrekken en Michel was er klaar voor om zijn bruid te ontmoeten! En ze vonden elkaar mooi, heerlijk…

De Bedankfoto werd gelijk op de weg voor het huis gemaakt, met de groene weilanden als achtergrond. En uiteraard ook een moment met de motoren op de foto! Hoewel Maaike het maar zozo vond toen haar vader haar motor de weg opreedt haha..

Na deze fotomomentjes vertrokken we naar de eerste fotolocatie, de haven van Breskens. En zo tof! Overal mooie plekken, reflecties in het water, en mazzel hebben: we mochten een boot op. En uiteraard moest daar even de ‘titanic scene’ worden nagespeeld.. Ook het strand was een fotolocatie, en ondanks de zon die verdwenen is hebben we heerlijke plaatjes kunnen maken bij de vuurtoren en op het uitgestrekte strand!

De thuiskomst was ook een feestje, het confetticanon knalde en het bruidspaar werd onthaald met een rode hartjes wolk! Gelijk daarna hebben we de familiefoto’s gemaakt op de weg voor het huis en was er tijd om te lunchen. Maar niet te lang want we moesten in de auto naar Goes! Weer door de tunnel, en op weg naar het gemeentehuis voor het burgerlijk huwelijk. En wouw wat een onwijs mooi gemeentehuis! Hoge plafonds, schitterende kroonluchters en een super toffe ambtenaar die samen met de ceremoniemeesters en de ringdrager (broertje van de bruidegom) een plannetje gesmeed hadden. Wat waar o waar zijn de ringen?!?! En zie de onschuldige en vragende blik op het gezicht van Gerbert, de broer van Michel..Maar gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen en zijn de ringen, zwaar beveiligd, goed aangekomen bij het bruidspaar. Die na hun jawoord er helemaal klaar voor waren om meneer en mevrouw van Manen te worden! Na de ceremonie werden er bellen geblazen, en kon 1 van de gasten het niet laten zn vinger even lekker in de bellenblaas te stoppen..

De kerkdienst was in Krabbendijke, en vanaf het balkon was ik er getuige van de het huwelijk werd ingezegend!

Na de kerk was het nog een stukje rijden naar Nieuwvliet, partyboerderij Landlust. Een mooie plek waar het binnen heerlijk warm was en het feliciteren eindelijk kon beginnen! Het ene na het andere kado werd uitgepakt en uiteraard de taart aan gesneden. Rond half 6 werden de tafels klaar gemaakt en het eten neergezet, wat zag dat er heerlijk uit! Maar voor ons was het weer tijd om naar huis te gaan, even eten in Goes en door naar Boskoop!

De langste bruiloft dag tot nu toe, maar het ging super snel! Zo veel gezien en zoveel genoten..Lief bruidspaar, dank jullie wel dat ik erbij mocht zijn, en heel veel geluk en zegen samen toegewenst!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.