Bruiloft Waarder, Nieuwerbrug en Oudewater…

Een stralende dag, de trouwdag van Bart en Dorinde! Als ik bij het ouderlijk huis van Dorinde aankom wordt de laatste hand gelegd aan haar kapsel en make-up. Wat is ze al mooi! Ik mag mee naar boven als Dorinde haar jurk aan gaat trekken en ik zie haar veranderen van een vrouw naar een bruid..Ze straalt van top tot teen als ze beneden komt en zich mag showen aan haar vader en broer. De sluier wordt voorzichtig aan het haar vastgemaakt en ik ga ondertussen naar buiten, op Bart wachten. Niet veel later komt hij aangereden in een toffe witte auto (ik heb het vaker in blogs gezet: vraag me niet naar het merk want ik heb echt geen idee…) Met een big smile loopt Bart naar de tuin voor de first look, rug naar de deur en daar komt zijn bruid! Wat een mooi moment als ze elkaar dan voor het eerst zien. Na alle ohhs en ahhs en wat ben je mooiiii gaan we nog even foto’s maken met Pepper, het konijn. Pepper heeft er niet zoveel zin in en besluit dat hij niet op de foto wil. Dus stappen we in de auto voor de fotoshoot, in planten tuin Esveld in Boskoop! En wat een kleurenpracht, zoveel diversiteit, genoten! En wat zo heerlijk is, op dit tijdstip waren er nog geen andere mensen dus we konden ongestoord overal bij en lekker rustig onze gang gaan. De shoot sloten we af met een kopje koffie en Thee in het cafeetje van de tuin, super plek om nog even wat plaatjes te schieten!

De gasten zijn inmiddels aangekomen bij de ceremonie en lunch locatie, Boerderij Nooitgedacht in Waarder. De stoelen staan al opgesteld buiten, want het is zo’n stralend weertje dat er buiten getrouwd wordt. En daar word ik weer zeer vrolijk van.. Het bruidspaar wordt onthaald met een groot applaus en een paar minuutjes later zit iedereen lekker aan een natje en droogje en wordt er gezellig bijgepraat. Tot de ceremoniemeesters iedereen erbij roepen dat het tijd is om plaats te nemen buiten voor 1 van de momenten waar iedereen voor gekomen is: de huwelijksvoltrekking van Bart en Dorinde! En daar komen ze, een enthousiast nichtje blaast alvast op de bellenblaas, ze kan niet wachten. Nou het bruidspaar ook niet hoor! Vol overtuiging klinkt hun JA terwijl ze elkaar diep in de ogen kijken.. Wat een feestje! Ditkeer mag iedereen aan de bellenblaas, en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Na het feliciteren worden wat groepsfoto’s gemaakt en daarna gaan we lekker lunchen en is er veel vrije tijd voor gezelligheid.

De kerkdienst vind plaats in de brugkerk van Nieuwerbrug, een bijzonder plaatsje naast de enige tolbrug die Nederland nog rijk is! Ook daar is er meer dan genoeg tijd dus maak ik nog wat foto’s met het bruidspaar naast het kerkje. De kids delen binnen pepermuntjes uit en de liturgie, die tijdens de dienst ook gebruikt wordt als waaier, want de temperatuur is inmiddels flink opgelopen! Het is een prachtige dienst, en nu zijn Bart en Dorinde echt elkaars man en vrouw, als hun jawoord klinkt en ze de zegen van God ontvangen hebben.

Na de dienst rijden we naar de feestlocatie, party centrum Hof van Hoenkoop in Oudewater. Lekker tussen de weilanden en alle rust om te genieten met elkaar! Binnen wordt de bruidstaart aangesneden en wordt er innig meegeleefd door de nichtjes en neefjes die niet kunnen wachten om een stuk taart te mogen proeven. Als het bruidspaar en de gasten aan tafel gaan voor het diner is het voor mij weer tijd om naar huis te gaan. Wat was het een prachtige dag met een heerlijk relaxt tijdschema! Ik heb genoten, dank jullie wel Bart en Dorinde en heel veel geluk en zegen toegewenst samen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.