Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact met me op.

 

1. Hoeveel tijd heb je meestal nodig voor een reportage tijdens de bruiloft?

Reken hiervoor zeker 60-90 minuten. Hier komt de in- en uitstaptijd en reistijd naar locatie nog bij. Zo hebben we voldoende tijd om mooie plaatjes te schieten en is het relax genieten van dit moment!

 

2. Vanaf hoeveel uur ben je te boeken voor een bruiloft?

Je kunt mij boeken vanaf 6 uur. Jullie kunnen bepalen wanneer je mij erbij wilt hebben. Ik ga echter niet tussen door naar huis of in een restaurantje zitten, de uren die je mij boekt zijn aaneengesloten zodat ik een zo goed mogelijk beeld kan vangen van jullie dag!

 

3. Kom je voor de bruiloft nog een keertje langs om kennis te maken?

Heel graag! Uit ervaring weet ik dat het erg fijn is om te weten wie er zowel voor als achter de camera staat. Ik vind het ook erg belangrijk dat er een klik is tussen jullie en mij.

 

4. Wat doe je als je ziek bent tijdens onze bruiloft?

Nu is dit gelukkig nog nooit voorgekomen en het moet echt heel gek gaan voordat ik een bruiloft afzeg. Mocht ik echt niet in de gelegenheid zijn dan probeer ik samen met jullie een andere fotograaf te vinden. Daarnaast werk ik ook samen met diverse andere fotografen die altijd gevraagd kunnen worden voor ‘backup’ (mits beschikbaar uiteraard).

 

5. Met welke camera werk je?

Canon 5D Mark III x2

Objectieven: Canon 70-200mm, Canon 50mm, Canon 24-70mm, Sigma 90mm, Sigma 85mm, de Canon 35 mmen een losse opzetflitsers.

En een heleboel geheugenkaartjes, opgeladen accu’s en batterijen voor de flitsers.

 

6. Werk je ook met ‘must have’ lijstjes tijdens de bruiloft?

Nee, ik fotografeer in mijn eigen stijl en wat ik zie leg ik vast. Wel probeer ik rekening te houden met eventuele wensen. Mijn tip is verder: als je bepaalde mensen en\of opstellingen wilt tijdens groepsfoto’s is dit het gemakkelijkst om het via de ceremoniemeester te laten lopen. Geef hem of haar een briefje met jullie wensen en hij/zij regelt dat de juiste mensen bij elkaar staan.

 

7. Wanneer en hoe ontvangen we de foto’s na de bruiloft?

Zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 6-8 weken na de bruiloft)op een USB stick en via WeTransfer.

 

8. Maak je ook albums en met welk type album werk je?

Jazeker! Als de foto’s uitgezocht en bewerkt zijn krijgen jullie ze via WeTranfer en USB stick. Jullie kunnen dan zelf aangeven of je de foto’s wilt uitkiezen voor het album of dat je dat aan mij overlaat! Ik werk met een professioneel bedrijf die kwaliteit albums levert. Er is keuze uit diverse soorten en maten, er is altijd wel iets naar jullie wensen en smaak bij! Als je meer informatie wilt hoor ik het graag.

 

9. Wanneer ontvangen we het fotoalbum?

Als het fotoalbum klaar is geef ik jullie even een belletje. We kunnen dan een datum afspreken wanneer jullie het boek komen ophalen in Boskoop.

 

10. Hoe snel krijgen we de foto’s na een loveshoot of familie shoot?

Na het uitzoeken/bewerken en selecteren krijgen jullie de foto’s opgestuurd via WeTransfer. Via een linkje kan je de foto’s gemakkelijk en snel downloaden. Meestal is dat binnen 2 weken na de shoot.

 

11. Bewerk je de foto’s ook?

Ja en nee. Ik ga geen complete voorwerpen/mensen wegshoppen. Wat ik wel doe is iedere foto individueel bekijken en eventueel kleur/licht/contrast aanpassen. Ook kan ik een foto omzetten naar zwart-wit. Mocht je een bepaalde nabewerking wensen neem dan even contact met mij op.

 

12. Wat trek je aan naar onze bruiloft?

Jazeker, deze vraag krijg ik nog heel regelmatig! Normaal gesproken ben ik makkelijk maar wel netjes gekleed. Dus een broek en net shirt, iets wat makkelijk zit omdat ik tijdens het foto’s maken in de meest rare houdingen kan liggen/zitten! Mochten jullie graag willen dat ik ook in een net jurkje kom fotograferen geef dit dan gerust aan. We kunnen dan met elkaar afstemmen vanaf welk moment dit het meest geschikt is.

6 thoughts on “Meest gestelde vragen

 1. ik wil graag foto’s dochter Sunny GardenAlmere bekijken, op je kaartje staat optie schoolfoto’s, zie ik iets over het hoofd?
  betreft mijn dochter Esra Snoep, code CUGT4H, wachtwoord 173714,
  ik hoor graag van je,
  Kriszti

 2. Dag Mirjam,
  Een vriendin van jou gaf de link van jou site door als tip voor bruidsfotografie.
  Erg mooi werk!!
  Ik lees dat er een mogelijkheid is om een trouwalbum te laten maken na afloop. Zou je daar een prijsindicatie van geven?

  Dank alvast!

  Groet,
  Lonneke

 3. Hallo Mirjam,

  Op de site staat dat je geen vriendinnenshoots doet.
  Kan het eventueel wel, of doe je het helemaal niet?
  Het gaat om een groepje van 4 vriendinnen.
  Ik hoor graag van je,

  Sophie

 4. Beste Mirjam,
  Volgende maand wordt mijn moeder 65 jaar. Graag willen we haar een fotoshoot cadeau geven met het hele gezin.
  Kun jij aangeven of dit tot de mogelijkheden behoort en wat de kosten daarvoor zijn. Ook zou ik graag weten of we na afloop alle foto’s in ons eigen bezit krijgen en of je ook kunt zorgen voor een mooie foto op en canvas of iets dergelijks.
  Ik hoor graag van je.
  Hartelijke groeten,
  Marieke van den Boogaard
  06-45728338

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.