Hoeveel tijd heb je meestal nodig voor een reportage tijdens de bruiloft?

Reken hiervoor zeker 60-90 minuten. Hier komt de in- en uitstaptijd en reistijd naar locatie nog bij. Zo hebben we voldoende tijd om mooie plaatjes te schieten en is het relax genieten van dit moment!

Maak je ook bedankkaartjes of ouderboekjes op de dag van de bruiloft?

Nee, dit doe ik niet meer. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat dit mij stress oplevert en ik bepaalde momenten mis omdat ik dan bezig ben met het bewerken of regelen van een kaartje/bedankfoto. Daarom heb ik besloten me volledig op het fotograferen te richten.

Vanaf hoeveel uur ben je te boeken voor een bruiloft?

Je kunt mij boeken vanaf 4 uur. Jullie kunnen bepalen wanneer je mij erbij wilt hebben. Ik ga echter niet tussen door naar huis of in een restaurantje zitten, de uren die je mij boekt zijn aaneengesloten zodat ik een zo goed mogelijk beeld kan vangen van jullie dag!

Ontmoeten we elkaar nog voor de bruiloft?

Heel graag! Uit ervaring weet ik dat het erg fijn is om te weten wie er zowel voor als achter de camera staat. Ik vind het ook erg belangrijk dat er een klik is tussen jullie en mij. Daarom nodig ik altijd een bruidspaar uit bij mij thuis in Boskoop zodat we rustig kennis kunnen maken, jullie dag en wensen bespreken en voorbeeldalbums bekijken!

Wat doe je als je ziek bent tijdens onze bruiloft?

Nu is dit gelukkig nog nooit voorgekomen en het moet echt heel gek gaan voordat ik een bruiloft afzeg. Mocht ik echt niet in de gelegenheid zijn dan probeer ik samen met jullie een andere fotograaf te vinden. Daarnaast werk ik ook samen met diverse andere fotografen die altijd gevraagd kunnen worden voor ‘backup’ (mits beschikbaar uiteraard).

Met welke camera werk je?

Canon 5D Mark III en de canon 5D mark iv

Objectieven: Sigma 70-200mm, Canon 24-70mm, Canon 100mm, Sigma 85mm, de Canon 35 mm en een losse opzetflitsers.

En een heleboel geheugenkaartjes, opgeladen accu’s en batterijen voor de flitsers.

Werk je ook met ‘must have’ lijstjes tijdens de bruiloft?

Nee, ik fotografeer in mijn eigen stijl en wat ik zie leg ik vast. Wel probeer ik rekening te houden met eventuele wensen. Mijn tip is verder: als je bepaalde mensen en\of opstellingen wilt tijdens groepsfoto’s is dit het gemakkelijkst om het via de ceremoniemeester te laten lopen. Geef hem of haar een briefje met jullie wensen en hij/zij regelt dat de juiste mensen bij elkaar staan.

Wanneer en hoe ontvangen we de foto’s na de bruiloft?

Zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 6-8 weken na de bruiloft)op een USB stick en via WeTransfer.

Maak je ook albums en met welk type album werk je?

Jazeker! Als de foto’s uitgezocht en bewerkt zijn krijgen jullie ze via WeTranfer en op een USB stick. Jullie kunnen dan zelf aangeven of je de foto’s wilt uitkiezen voor het album of dat je dat aan mij overlaat! Ik werk met een professioneel bedrijf die kwaliteit albums levert. Er is keuze uit diverse soorten en maten, er is altijd wel iets naar jullie wensen en smaak bij! Als je meer informatie wilt hoor ik het graag.

Wanneer ontvangen we het fotoalbum?

Als het fotoalbum klaar is geef ik jullie even een seintje. We kunnen dan een datum afspreken wanneer jullie het boek komen ophalen in Boskoop.

Hoe snel krijgen we de foto’s na een loveshoot of familie shoot?

Na het uitzoeken/bewerken en selecteren krijgen jullie de foto’s opgestuurd via WeTransfer. Via een linkje kan je de foto’s gemakkelijk en snel downloaden. Meestal is dat binnen 2 weken na de shoot.

Bewerk je de foto’s ook?

Ja en nee. Ik ga geen complete voorwerpen/mensen wegshoppen. Wat ik wel doe is iedere foto individueel bekijken en eventueel kleur/licht/contrast aanpassen. Ook kan ik een foto omzetten naar zwart-wit. Mocht je een bepaalde nabewerking wensen neem dan even contact met mij op.

Wat trek je aan naar onze bruiloft?

Jazeker, deze vraag krijg ik nog heel regelmatig! Normaal gesproken ben ik makkelijk maar wel netjes gekleed. Dus een broek en net shirt, iets wat makkelijk zit omdat ik tijdens het foto’s maken in de meest rare houdingen kan liggen/zitten! Mochten jullie graag willen dat ik ook in een net jurkje kom fotograferen geef dit dan gerust aan. We kunnen dan met elkaar afstemmen vanaf welk moment dit het meest geschikt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.